Tippsläp & tippbil

Specialister på långa tippflakslösningar

Vi erbjuder innovativa skräddarsydda konstruktioner för minimalt underhåll och maximal livslängd. Det tillsammans med ett väl utvecklat serviceutbud gör att vi finns med dig hela vägen. Orys innovationer underlättar åkarens jobb och skapar en säkrare arbetsmiljö.

Design & innovation

Vi sätter standarden

Orys lösningar bidrar till en smidigare och säkrare lastnings- och lossningsprocess, vilket är avgörande för effektiviteten i dagens snabba logistikmiljöer. Genom att kombinera marknadens mest robusta material och innovativ design uppnår Ory´s tipp-program en överlägsen prestanda som möter transportbranschens höga krav.

1

Skräddarsydd innovation

Ory är en teknikdriven tillverkare med högt designfokus.
Vår filosofi är mycket enkel: Släpet är en del av ekipaget, då ska det vara lika estetiskt tilltalande som själva lastbilen.

2

Hög kvalitet

Ory är känt för att tillverka högkvalitativa långa tippflak, tippvagnar och tippbilar av robusta material som klarar av tuffa arbetsförhållanden och långvarig användning. Dessutom skräddarsys de efter åkarens specifika behov och önskemål.

3

Lång livslängd

Våra lösningar är utformade för att vara hållbara och slitstarka. Detta innebär att de kan användas under många år och kräver minimalt med underhåll.

4

Kvalitetssäkring

Vi är stolta över vår kvalitetssäkring. Det innebär att våra tippflak och tippsläp genomgår rigorösa tester och inspektioner för att säkerställa att de uppfyller högsta kvalitetskrav.

Redo för något nytt?

Välj ett kvalitetssläp helt producerat i Närke.

Vi finns i Sverige, Norge, Finland och Baltikum.

Kontakta Ingemar Hermansson +46 (0)70-334 03 90, ingemar.hermansson@ory.se

Maximera effektiviteten och skapa en tryggare arbetsmiljö

inline-product-2

Utan att tumma på tippstabiliteten.

Lätta och stabila tippåbyggnader med bakåttipp. Orys bakåttipp möjliggör att ha tippaxel långt bak för att kunna tippa över dragstången och ett stabilt fäste för bland annat kran. Denna innovativa design bidrar till att öka fordonets effektivitet och säkerhet vid lastning och lossning.

Tack vare den genomtänkta konstruktionen och användningen av högkvalitativa material, uppnås en optimal balans mellan lätt vikt och hög stabilitet, vilket gör att Orys tippåbyggnader är idealiska för krävande transportbehov.

Längd: 5,30 – 7,40 m
Flexibilitet för olika transportuppdrag. Med sin anpassningsbara längd kan dessa påbyggnader hantera en mängd olika lasttyper och storlekar, vilket gör dem till ett mångsidigt val för transportsektorn.
————–
Tippram/flak: Enligt monocoque-princip
En robust och hållbar struktur som är byggd för att tåla tuffa arbetsförhållanden. Denna princip säkerställer att hela påbyggnaden fungerar som en integrerad enhet, vilket ökar hållfastheten och minskar risken för skador under belastning.
————–
Flakbotten: Hardox 4-6 mm
Valt för sin exceptionella styrka. Denna högkvalitativa ståltyp garanterar att flakbotten kan hantera tunga och krävande laster utan att deformeras eller skadas.
————–
Lastvikt: Ory´s rostfria vågklockor – 160 mm
Säkerställer noggrann och pålitlig vägning av lasten. Denna funktion är avgörande för att uppfylla vägtrafikreglerna gällande lastvikter och bidrar till säkrare och lagliga transporter.
————–
Påbyggnad: Aluminium/sandwich
En kombination som erbjuder både lätt vikt och hög hållfasthet. Aluminium ger en lätt och korrosionsbeständig struktur, medan sandwichkonstruktionen bidrar till ökad isolering och hållfasthet.
————–
Utförande: Ory dörrsystem
En innovativ lösning som ger enkel tillgång till lastutrymmet samtidigt som det bibehåller fordonets strukturella integritet och säkerhet.
————–
Förankring: Briab/Ory invändigt
En robust och tillförlitlig förankring som säkerställer att lasten förblir stabil och säker under transport.
————–
Belysning: Original bilbakljus i Ory aluminiumkonsol
En estetiskt tilltalande och funktionell belysningslösning som garanterar god synlighet och säkerhet på vägen.
————–
Lack: 2-komponent, min 130 µ
Erbjuder utmärkt skydd mot korrosion och slitage.
————–
Övrigt: Slirej, onspot, kranhylsor, truckhylsor, verktygslåda rostfri, rostfria sidokjolar, Ory aluminiumstolpar för kapell, hydrauliskt kapell anpassat för dörrsystem, Ory dörrar fullhöjd med överliggare, trevägstipp, ADR-anpassning.
En omfattande uppsättning funktioner som förbättrar både funktionalitet och användarvänlighet. Dessa tillägg gör påbyggnaderna lämpliga för en rad olika applikationer och krävande arbetsmiljöer.

inline-product-1

Vårt unika dörrsystem effektiviserar och förbättrar arbetsmiljön.

Ory´s tipp-program har genomtänkta mått med tanke på hanterbarhet, stabilitet och pallplatser. Dörrsystemet är unikt med stabila dörrar som underlättar åkarens jobb jämfört med lämmar.

Totalvikt: 24-42 ton
Speglar programmet mångsidighet och förmåga att hantera tunga laster. Med en sådan viktspann är fordonen lämpliga för en rad olika transportbehov, från standardgodstransporter till mer specialiserade uppdrag.
————–
Längd: 6,6 – 12,5 m invändig längd
Flexibilitet för olika laststorlekar och transporter. Denna variabilitet säkerställer att fordonet kan anpassas för specifika krav och därmed öka dess användbarhet.
————–
Däck: 19,5″
Valt för sin hållbarhet och prestanda under olika vägförhållanden. Denna däckstorlek är idealisk för att balansera bränsleeffektivitet och slitstyrka, vilket är viktigt för att minska driftskostnaderna.
————–
Fjädring: Luftfjädring
En modern lösning som erbjuder överlägsen komfort och lastskydd jämfört med traditionella fjädringssystem. Luftfjädringen justerar sig automatiskt efter lastens vikt och förbättrar därmed köregenskaperna och säkerheten.
————–
Axlar: BPW, EBS-bromsar
En kombination som står för pålitlighet och hög prestanda. BPW-axlarna är kända för sin hållbarhet och EBS-bromssystemet ger förbättrad bromsprestanda och säkerhet.
————–
Chassi/tipp: Enligt monocoque-principen
Principen innebär att fordonet är konstruerat som en integrerad enhet. Denna design ger ökad styrka och hållbarhet, vilket är viktigt för att hantera de påfrestningar som tunga laster och tuffa vägförhållanden medför.
————–
Flakbotten: Hardox 4-6 mm
Ett material som är känt för sin slitstyrka och hållbarhet. Detta säkerställer att flakbotten kan motstå även de mest krävande transportförhållandena utan att kompromissa med säkerheten.
————–
Påbyggnad: Aluminium/sandwich
En kombination som ger lätt vikt och hållbarhet. Aluminium ger korrosionsbeständighet och lätt vikt, medan sandwichkonstruktionen bidrar till extra styrka och isolering.
————–
Utförande: Ory dörrsystem
En innovation som ger enkel tillgång till lastutrymmet samtidigt som den bibehåller fordonets strukturella integritet.
————–
Förankring: Briab/Ory invändigt
En robust lösning som säkerställer att lasten förblir stabil under transport, vilket är avgörande för säkerheten på vägen.
————–
Belysning: Ory original alternativt kundanpassad
Möjliggör en hög anpassningsgrad för att möta kundens specifika behov och preferenser.
————–
Lack: 2-komponent, min 130 µ
En högkvalitativ finish som skyddar fordonet mot korrosion och slitage, vilket förlänger dess livslängd och bevarar dess utseende.
————–
Övrigt: Ory dörrsystem/fast sida, spridarlucka alternativt dörrar, strölåda, verktygslåda rostfri, Trako- alternativt VBG-dragstång, hydrauliskt kapell, dörrar i fullhöjd med överliggare, ADR-anpassning, grussläpsversion.
Dessa tillägg ger extra funktionalitet och mångsidighet, vilket gör fordonen ännu mer anpassningsbara till olika transportbehov.